Γιάννης Σγουρός στα «Π»: «Πρώτο μας μέλημα είναι να αισθανθεί ασφαλής ο Πολίτης και να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών»

Γιάννης Σγουρός στα «Π»: «Πρώτο μας μέλημα είναι να αισθανθεί ασφαλής ο Πολίτης και να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών»

Ο Γιάννης Σγουρός έχει διανύσει μία επιτυχημένη πορεία τόσο στην αυτοδιοίκηση, ως Περιφερειάρχης Αττικής τη χρονική περίοδο 2010 - 2014 και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος, όσο και στον χώρο του αθλητισμού. Αρχικά ως καλαθοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις, όπως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Μέλος των Ομοσπονδιών Άρσης Βαρών σε ελληνικό και ευρωπαίκό επίπεδο, ισόβιος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 διεκδικεί και πάλι τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ως επικεφαλής του συνδυασμού "ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"
Με αποκλειστικό άρθρο του στα "Π" εξηγεί τις βασικές προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί. 

Γράφει ο Γιάννης Σγουρός 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ 2

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται διοίκηση με γνώση και όραμα

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η διοίκηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις στα καίρια προβλήματα, αλλά αντιθέτως δημιούργησε ακόμα περισσότερα. Εδώ και τέσσερα χρόνια παρακολουθούμε τη διαχείριση του χάους. Η Περιφέρεια έχει μετατραπεί σε κλειστό κλαμπ για λίγους, έργα χρονίζουν, ανακοινώνονται ξανά και ξανά, ημερομηνίες παράδοσης τους πηγαίνουν διαρκώς προς τα πίσω. Το μόνο που αυξάνεται συνεχώς είναι οι δαπάνες. Οι πολίτες πλέον ξέρουν. Γνωρίζουν ποιος μπορεί να αλλάξει την εικόνα, να κάνει έργο και να επαναφέρει την μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Η παράταξη μας «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΣΗ» είναι η μόνη παράταξη με συνεχή παρουσία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση για είκοσι χρόνια. Από όποια θέση και αν μας κατέταξε ο λαός προσπαθήσαμε να είμαστε χρήσιμοι όχι αρεστοί. Ποτέ δεν υποκύψαμε σε συμφέροντα και πάντα ενεργούσαμε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον της Περιφέρειας και των κατοίκων της. Είμαστε η παράταξη που έχει τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση και την αποτελεσματικότητα για να αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής.

Το όραμα μας για την Περιφέρεια είναι ρεαλιστικό και οι δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες της Αττικής έχουν στόχο να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες ζωής όλων μας. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και ποικίλα. Χρειάζονται ιεράρχηση και σχέδιο για να αντιμετωπιστούν. Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει ξανά η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο στους τομείς της πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Οι πρόσφατες καταστροφές αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο πολίτης επιβάλλεται να αισθανθεί πάλι ασφαλής στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στο δρόμο, στη φύση.

Θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια οικονομικά ανθεκτική στις δυσκολίες που δημιουργεί για παράδειγμα η ενεργειακή κρίση. Προωθούμε την «Ενεργειακή Δημοκρατία», οργανώνοντας Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας και Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, ευρεία προώθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δώματα δημοσίων κτιρίων αλλά και πολυκατοικιών προς όφελος των νοικοκυριών. Συνδέουμε τη ποιότητα ζωής των πολιτών με την επίλυση του κυκλοφοριακού. Δημιουργούμε πρότυπο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας, αυξάνουμε τους κοινόχρηστους χώρους και εκπονούμε το σχεδιασμό για αύξηση της προσβασιμότητας και του αστικού πρασίνου.

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί μείζον ζήτημα για την επόμενη μέρα. Επανεκκινούμε και ολοκληρώνουμε τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων. Προωθούμε την ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων, με «Πράσινα Σημεία» διαλογής στην πηγή και σύγχρονα εργοστάσια επεξεργασίας – με διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος, χωρίς καύση και βάζοντας τέλος στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της Δυτικής Αττικής. Ενισχύουμε τις υπηρεσίες περιβάλλοντος με νέο σύγχρονο εργαστήριο και πιστοποιημένες δομές προκειμένου να καταπολεμηθούν μέσω εκτεταμένων ελέγχων η ηχορύπανση, η θαλάσσια ρύπανση, η παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων σε μη εγκεκριμένους χώρους, η ατμοσφαιρική ρύπανση και να γίνει πράξη η σωστή λειτουργία βιολογικών καθαρισμών.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα μας για το παρόν και το μέλλον της Αττικής έχει η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Διασώζουμε, συντηρούμε και αναδεικνύουμε ιστορικά μνημεία, δημιουργούμε αρχαιολογικές διαδρομές και νέες υποδομές για τον σύγχρονο πολιτισμό και την τέχνη, κάνοντας πράξη τη σύνδεση αυτή.

Το πρόγραμμα μας για την Αττική δεν μπορεί φυσικά να χωρέσει σε ένα άρθρο. Τα προβλήματα είναι πολλά, η περίοδος που πέρασε τα μεγάλωσε, τα επέτεινε και δημιούργησε νέα. Η «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στοχεύει με πρωταγωνιστή τον πολίτη, με τη νέα γενιά να δίνει δυναμικά το παρόν της δίπλα μας και τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, να φέρει την αναγέννηση και την επανεκκίνηση στην Περιφέρεια. Στις εκλογές του Οκτωβρίου καλούμαστε να ψηφίσουμε για το τόπο μας, όχι για το κόμμα μας. Καλούμαστε να εκλέξουμε τους ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και να οδηγήσουν την Αττική με ασφάλεια στο μέλλον. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τη γνώση, το όραμα και την συνέπεια λόγων και έργων. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ 3

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ