Γιάννης Καλαφατέλης: «Με έργα 127 εκ.€ και ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, είμαστε η πιο σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για το Δήμο Διονύσου»

Γιάννης Καλαφατέλης: «Με έργα 127 εκ.€ και ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, είμαστε η πιο σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για το Δήμο Διονύσου»

Γράφει ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης*

Όταν ανέλαβα την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Διονύσου την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, ένα από τα δομικά προβλήματα που εγώ και οι συνεργάτες μου είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μαζί με τη χρόνια έλλειψη βασικών υποδομών, ήταν η παντελής ανυπαρξία ώριμων μελετών. Οι μελέτες είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για τους Δήμους και τη λειτουργία τους και αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την υλοποίηση έργου.

Εμείς αναγκαστικά έπρεπε να ξεκινήσουμε σχεδόν από το μηδέν, να σηκώσουμε τα μανίκια και να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα, προκειμένου να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο.

Τρέξαμε και «μαραθώνιο» αλλά και… «κατοστάρι» ταυτόχρονα

Κι αυτό ακριβώς κάναμε. Τρέξαμε και «μαραθώνιο» αλλά και… «κατοστάρι» ταυτόχρονα, και μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και χωρίς να πάρουμε ανάσα, μπορέσαμε με τη βοήθεια και των εργαζομένων, να εξασφαλίσουμε συνολικά 127 εκ. € έργων και μελετών, ποσό που κατά το μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από χρηματοδοτήσεις.

Το γεγονός αυτό είναι μία σημαντική επιτυχία, καθώς συντελέστηκε μέσα στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας του Covid 19, της ενεργειακής κρίσης αλλά και των φυσικών καταστροφών («Μήδεια») και πυρκαγιών που δυστυχώς έπληξαν το Δήμο μας και αναπόφευκτα μας καθυστέρησαν.

Τα 127 εκ. € μεταφράζονται σε 3 νέα βιοκλιματικά σχολεία και ενεργειακές αναβαθμίσεις, σε εκσυγχρονισμό του στόλου μας με 19 νέα οχήματα και μηχανήματα, σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, σε υπογειοποίηση ηλεκτρικών καλωδίων 160 χλμ, σε εμβληματικές αναπλάσεις, σε νέα ταρτάν στίβου και αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρα πολλά ακόμη έργα που υλοποιήθηκαν, ή είναι σε εξέλιξη, ή σύντομα θα ξεκινήσουν.

Και βέβαια έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό έργο στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, την παιδεία, τη φιλοζωία και τον πολιτισμό.

Πρωτοποριακό «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» για «έξυπνη πόλη»


Αναφέρω ακόμη το νέο πρωτοποριακό «Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας» που δημιουργήσαμε, με το οποίο φιλοδοξούμε σταδιακά να αναβαθμίσουμε την πολιτική προστασία, την ασφάλεια αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών αιχμής του Δήμου. Ήδη το «ΚΕΛ» έχει συνδεθεί με 5 smart εφαρμογές, ενώ θα υπάρχει συνέχεια μέσα από το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού που εξασφαλίσαμε, προκειμένου ο Διόνυσος να γίνει μία «έξυπνη πόλη» χρήσιμη για τους πολίτες του.

5 GK
"Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας" Δήμου Διονύσου

Η βασική δέσμευση και το στοίχημα της επόμενης θητείας


Για την επόμενη θητεία η βασική δέσμευση και το στοίχημά μας είναι να βελτιώσουμε ριζικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Έχουμε πλέον την εμπειρία και τη γνώση όλων των ζητημάτων, έτσι ώστε να αποφύγουμε ακόμη και κάποια λάθη που κάναμε.

Η καθημερινότητα και τα απορρίμματα, η αποχέτευση, το χωροταξικό ζήτημα, η δημοτική περιουσία, η εξασφάλιση νέου αμαξοστασίου και δημαρχείου θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας.

Το πρόγραμμα και το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο και μας καθιστά την πιο σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για το Δήμο Διονύσου.

Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Διονύσου, δεν θα πρέπει να υπάρχουν διλήμματα και ψευδαισθήσεις.

Υπάρχει μία ασφαλής επιλογή. Και ένας μόνο δρόμος, αυτός της σκληρής δουλειάς και της υπευθυνότητας.

Εμείς λέμε ότι μαζί με τους πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε το Διόνυσο.

Να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε αξία στο Δήμο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

 

* Ο Γιάννης Καλαφατέλης είναι Δήμαρχος Διονύσου (2019-2023) και εκ νέου υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023, για την περίοδο 2024-2028, με το συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο».

2 GK
Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου

3 GK
Νέος λειοτεμαχιστής για την επεξεργασία και τον τεμαχισμό ογκωδών απορριμμάτων και φυτικών καταλοίπων


4 GK
Θεμέλιος Λίθος στο νέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

6 GK

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ