Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στα «Π»: «Από τη χρεοκοπία των 12 εκ. στο τεχνικό πρόγραμμα - μαμούθ 102 εκ. ευρώ»

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στα «Π»: «Από τη χρεοκοπία των 12 εκ. στο τεχνικό πρόγραμμα - μαμούθ 102 εκ. ευρώ»

Γράφει ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης*

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 που παραλάβαμε τα κλειδιά του Δήμου Ωρωπού βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα και δώσαμε μία υπόσχεση στους πολίτες:

Να αλλάξουμε το Δήμο Ωρωπού.

Παρότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα και χρέος 12.000.000 Ευρώ σηκώσαμε μανίκια και νυχθημερόν εργαστήκαμε ώστε να βάλουμε τις βάσεις για ένα Δήμο σύγχρονο, φιλικό και φιλόξενο, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και ειδικά στα παιδιά μας.

Γνωρίζαμε πως μέσα σε 4 χρόνια έπρεπε να δώσουμε λύσεις σε αιτήματα και εκκρεμείς υποθέσεις δεκαετιών, πως έπρεπε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία του Δήμου απέναντι στους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της αγοράς, τους φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η έλευση της πανδημίας, η καραντίνα των πολιτών και των υπηρεσιών, η ενεργειακή και οικονομική κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία στάθηκαν τροχοπέδη στην Ελλάδα και στον Κόσμο. Φρέναραν τους ρυθμούς ανάπτυξης, άνοιξαν απρόβλεπτα μέτωπα αλλά από κανέναν στη Δημοτική Αρχή δε χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι.

Αντίθετα, με πρωτοβουλίες, πρόγραμμα, σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, τα στελέχη, τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους δραστήριους πολίτες σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και αφοσιωθήκαμε πιστά στο όραμα για να Αλλάξουμε τον Ωρωπό.

Στο δρόμο αυτό δεν περίσσευε κανείς. Δε χωρούσαν ψέματα, φρούδες υποσχέσεις και προεκλογικές κορώνες. Δεν ανεβάσαμε τόνους. Συνεργαστήκαμε με μέρος της αντιπολίτευσης όπου μας δόθηκε η ευκαιρία.

Μιλήσαμε για πρώτη φορά για ενότητα και συνεργασίες και κάναμε ανοικτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του τόπου ώστε να βγουν μπροστά και να συμπορευτούμε.

Σήμερα ο Δήμος Ωρωπού έχει βρει το δρόμο του και την ηρεμία του. Έχει περάσει σε φάση ανάκαμψης και δυναμικής ανάπτυξης διεκδικώντας αυτά που στερήθηκε για δεκαετίες. Διεκδικεί κονδύλια και επενδύσεις για έργα υποδομής που άλλοι Δήμοι έχουν τακτοποιήσει εδώ και χρόνια.

Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει...

Όχι με λόγια και υποσχέσεις αλλά με τεχνικό πρόγραμμα ρεκόρ 102.177.827,95 €.

Είναι μόνο η αρχή για μία σειρά νέων μεγάλων έργων και πρωτοποριακών προτάσεων, που με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα, την υποστήριξη των εμπλεκόμενων υπουργείων και των μεγάλων ευεργετών μας, θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν. Είναι όσα σχεδιάζουμε νυχθημερόν και θα περιέχονται στο νέο πρόγραμμά μας με τη βασική προϋπόθεση πως θα πορευτούμε όλοι μαζί για μία δεύτερη θητεία γεμάτη δημιουργία, όραμα και ελπίδα.

Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει...

ΣυνεχίΖουμε Μαζί

* Ο Γιώργος Γιασημάκης είναι Δήμαρχος Ωρωπού (2019-2023) και εκ νέου υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 για την περίοδο 2024-2028 

g giasimakis 2

Το σχέδιο Αναπλασης των Φυλακών Ωρωπού και η μετατροπή του σε χώρο Δημοκρατίας και Πολιτισμού

g giasimakis 3

Η Ανάπλαση της Σκάλας του Ωρωπού κιαι των Νέων Παλατίων

g giasimakis 4

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ